Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 3

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Törökországban puccs

Hírek
Katonai puccs zajlik Törökországban

A török miniszterelnök, Binali Yildirim szerint a hadsereg egy része megpróbálja magához ragadni a hatalmat.

A török katonai vezérkar közleménye szerint “a török fegyveres erõk magukhoz vették a hatalmat”. Korábban a közösségi médiában terjedtek arra vonatkozó hírek, miszerint katonák lepték el Isztambult és Ankarát, valamint minden nagyobb város felett a hadsereg helikopterei köröznek és vadászrepülõgépek robaját hallani.

Katonai puccs zajlik Törökországban

A török hadsereg jelenleg Hulusi Akar tábornok ellenõrzése alatt áll, de nem tudni, hogy õ áll-e a puccskísérlet mögött.

Binali Yildirim miniszterelnök az állami televízióban arról beszélt, hogy bizonyos katonai körök megpróbálták elmozdítani a kormányt, de “a nép által választott kormány továbbra is vezetésben marad. Ez a kormány akkor fog távozni, ha a nép úgy akarja.” – mondta.

Yildirim nyilatkozata szerint a hadsereg parancsnoki láncától függetlenül próbálják bizonyos körök a kormányt illegális úton megbuktatni. A miniszterelnök nyilatkozatában zendülésrõl beszélt, valamint kijelentette, hogy “a demokráciát mindenáron fenn fogják tartani.”

A török hadsereg által kiadott közlemény szerint magukhoz ragadták a hatalmat, és minden nemzetközi szerzõdést fenntartanak.

Recep Tayyip Erdogan török államfõ állítólag Bodrum városában nyaral.

A jelentések szerint Ankara központjában lövések hangját hallani, a hadsereg helikopterei köröznek a város felett, és a hidakat lezárták. Isztambulban az Atatürk repülõtéren harckocsikat láttak, és minden, az országot elhagyni készülõ járatot töröltek.

Az este folyamán az állami televízió adása megszûnt, és idõlegesen a Facebook, Twitter és Youtube is elérhetetlenné vált.

Elbukott a törökországi puccskísérlet

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 1.92 másodperc
6,880,891 egyedi látogató