Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 3

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ez már háború!

Hírek
Közmunkásokat toboroznak katonának – kötelezõ megjelenniük

Kötelezõ a megjelenés azon az állásajánlaton, melyet nemrégiben kaptak megyénkben is a közfoglalkoztatottak. Ha megfelelnek a toborzón, szerzõdéses katonák lehetnek. Ha nem fogadják el az állásajánlatot, hónapokra kiesnek a közfoglalkoztatotti rendszerbõl, elveszítik mostani munkájukat.

„Kulturális közfoglalkoztatásban alkalmaznak: nem füvet nyírok, egy önkormányzatnál szervezek rendezvényeket. Mindezt havi bruttó 67 ezer 500 forintért. Huszonéves fiatal nõként, alig több mint ötven kilogrammosként mit akarnak velem a katonaságnál? A Nemzeti Mûvelõdési Intézet sem tud válaszolni nekem, hallottak a toborzásról, csak arról nem, hogy ez mivel jár. Valószínûnek tartom, hogy felmondok: akinek van munkája, attól is el akarják venni?!” – ezzel kereste meg szerkesztõségünket egy megyei közalkalmazott, aki a napokban levelet kapott a járási hivataltól.

Ezeket a sorokat elküldte nekünk, bekarikázva a számára „aggályos” részeket. A tárgyban „állásajánlatként” aposztrofálták a megkeresést. A megszólítás után az elsõ mondat így szól: „A Magyar Honvédség toborzást szervez a közfoglalkoztatottak szerzõdéses katonai jogviszony-létesítési lehetõsége érdekében” – a hölgy külön aláhúzta a lehetõség szót.

Hatvan napra törlik az álláskeresõk nyilvántartásából, ha együttmûködési kötelezettségének nem tesz eleget.
Ehhez képest ezt követõen már arról értesítik, hogy jövõ héten toborzáson jelenjen meg Gyõrben, a HM 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodában, e levél igazolja aznapra a munkáltatójánál. A behívott közfoglalkoztatottakat emlékeztetik arra a törvényre, miszerint az álláskeresõt három hónapra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha a felajánlott, a rendelkezéseknek megfelelõ munkahelyet nem fogadja el. Egy másik jogszabály szerint pedig hatvan napra törlik az álláskeresõk nyilvántartásából, ha együttmûködési kötelezettségének nem tesz eleget. Ilyen szankciókkal jár, aki a toborzási tájékoztatón nem jelenik meg, az ugyanis a levél megfogalmazása szerint „kötelezõ”.

„Negyvenhat éves vagyok, fiatal koromban sem voltam katona, »E« minõsítést kaptam. Az önkormányzat közfoglalkoztatottjaként dolgozom, nemrégiben gerincsérvvel mûtöttek. Ehhez képest nekem is toborzásra kell mennem” – mondta a kályhás végzettségû, gyõrzámolyi Boráros Árpád. „Én is kaptam levelet a toborzóra, mit tehetnék, elmegyek rá. Nem hinném, hogy fizikailag alkalmas vagyok a szolgálatra” – folytatta munkatársa, Farkas Róbert.

A toborzás helyszínén telefonon arról érdeklõdtünk, mire számíthatnak a jövõ hétre behívott közfoglalkoztatottak. Kiderült, hogy a legfontosabb, hogy eljöjjenek, mert így nem esnek ki a rendszerbõl. Ott tájékoztatót kapnak majd, s alkalmassági teszteket, fizikai felmérést végeznek rajtuk. Ha ezen nem felelnek meg, nem kapnak a katonaságtól állásajánlatot, s mostani munkaadójuknál közfoglalkoztatottként dolgozhatnak tovább. Ha viszont megfelelnek, szerzõdéses katonának hívják õket – vagy egyenruhát öltenek, vagy hónapokra elveszíthetik közfoglalkoztatotti státuszukat, munkájukat.
(kisalfold

vitorla123 szerint:
2016-07-25 - 12:40
Ahoz képest,hogy Kunmadarason a közmunkások szedték össze a bombát és a tûzszerészek csak felrobbantak vele igazán nelõnyös ajánlat.Magyarország mióta meg van 1919 óta nem volt ilyen gyenge.Még Hothynak a békediktátum ellenére is nagyobb hadserege volt mint ma Orbánéknak.Kádárról nem is beszélve.Nézzétek meg az utólsó disszemlét Budapesten.Oláh István vezérezredes büszke lehetett a katonáira.Ma?Egy tisztességes zenekart nem tudnak összeszedni.Ha tetszik,ha nem a migránsok akkor foglalják el az országot amikor akarják..A Románok,Szerbek,Horvátok,Osztrákok Szlovákok meg pláne.Ukrajna meg egyenesen fenyeget ezzel.Egy kerítés a betörõ cigányt nem zavarja,nem hogy egy terroristát!

hozzászólás:
V.kutya szerint:
2016-07-25 - 14:09
Ha a Balrad nem lenne ennyire Orbánék valagában csontig, akkor most fasisztáznának, de ugyebár a nagy-nagy baloldaliságotokban egyrészt sz.rba sem nézitek a közmunkásokat, szót sem érdemeltek az éhségmenetek (én kettõt is ledokumentáltam), és egyébként is ez olyan libsi dolog, a közmunkásokat védeni, csak mert nincs a sapkájukon vörös csillag.
Másrészt a fasizmus igazi arca ez, amit láttok: a háborúval való örökös fenyegetés, persze! Kell az ingyen feláldozható golyófogók tömege, mint Horthynak a feláldozható 200 ezer MAGYAR katona, akik jórészt a világválság teremtette munkanélküli, lumpenprolik voltak, de õk nem számítottak embernek természetesen, és úgy is bántak velük!
Nem lehet két urat szolgálni, ez még senkinek sem sikerült.
Vagy baloldali vagy, és azt mondod: a kényszersorozás tipikus fasiszta dolog, vagy kemény szélsõjobb vagy, és “csak” az fáj, hogy nem egy másik seregbe fogják be ezeket a szerencsétleneket, szintén golyófogónak persze, mint ezt Ukrajnában teszik (mindegy, milyen “oldal”, a golyó fogja mindkét oldal embereit).

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 2.90 másodperc
6,941,761 egyedi látogató