Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 1

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 232
-> Legújabb tag: JudyHoife

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ez már háború!

Hírek
Közmunkásokat toboroznak katonának – kötelező megjelenniük

Kötelező a megjelenés azon az állásajánlaton, melyet nemrégiben kaptak megyénkben is a közfoglalkoztatottak. Ha megfelelnek a toborzón, szerződéses katonák lehetnek. Ha nem fogadják el az állásajánlatot, hónapokra kiesnek a közfoglalkoztatotti rendszerből, elveszítik mostani munkájukat.

„Kulturális közfoglalkoztatásban alkalmaznak: nem füvet nyírok, egy önkormányzatnál szervezek rendezvényeket. Mindezt havi bruttó 67 ezer 500 forintért. Huszonéves fiatal nőként, alig több mint ötven kilogrammosként mit akarnak velem a katonaságnál? A Nemzeti Művelődési Intézet sem tud válaszolni nekem, hallottak a toborzásról, csak arról nem, hogy ez mivel jár. Valószínűnek tartom, hogy felmondok: akinek van munkája, attól is el akarják venni?!” – ezzel kereste meg szerkesztőségünket egy megyei közalkalmazott, aki a napokban levelet kapott a járási hivataltól.

Ezeket a sorokat elküldte nekünk, bekarikázva a számára „aggályos” részeket. A tárgyban „állásajánlatként” aposztrofálták a megkeresést. A megszólítás után az első mondat így szól: „A Magyar Honvédség toborzást szervez a közfoglalkoztatottak szerződéses katonai jogviszony-létesítési lehetősége érdekében” – a hölgy külön aláhúzta a lehetőség szót.

Hatvan napra törlik az álláskeresők nyilvántartásából, ha együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget.
Ehhez képest ezt követően már arról értesítik, hogy jövő héten toborzáson jelenjen meg Győrben, a HM 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodában, e levél igazolja aznapra a munkáltatójánál. A behívott közfoglalkoztatottakat emlékeztetik arra a törvényre, miszerint az álláskeresőt három hónapra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha a felajánlott, a rendelkezéseknek megfelelő munkahelyet nem fogadja el. Egy másik jogszabály szerint pedig hatvan napra törlik az álláskeresők nyilvántartásából, ha együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget. Ilyen szankciókkal jár, aki a toborzási tájékoztatón nem jelenik meg, az ugyanis a levél megfogalmazása szerint „kötelező”.

„Negyvenhat éves vagyok, fiatal koromban sem voltam katona, »E« minősítést kaptam. Az önkormányzat közfoglalkoztatottjaként dolgozom, nemrégiben gerincsérvvel műtöttek. Ehhez képest nekem is toborzásra kell mennem” – mondta a kályhás végzettségű, győrzámolyi Boráros Árpád. „Én is kaptam levelet a toborzóra, mit tehetnék, elmegyek rá. Nem hinném, hogy fizikailag alkalmas vagyok a szolgálatra” – folytatta munkatársa, Farkas Róbert.

A toborzás helyszínén telefonon arról érdeklődtünk, mire számíthatnak a jövő hétre behívott közfoglalkoztatottak. Kiderült, hogy a legfontosabb, hogy eljöjjenek, mert így nem esnek ki a rendszerből. Ott tájékoztatót kapnak majd, s alkalmassági teszteket, fizikai felmérést végeznek rajtuk. Ha ezen nem felelnek meg, nem kapnak a katonaságtól állásajánlatot, s mostani munkaadójuknál közfoglalkoztatottként dolgozhatnak tovább. Ha viszont megfelelnek, szerződéses katonának hívják őket – vagy egyenruhát öltenek, vagy hónapokra elveszíthetik közfoglalkoztatotti státuszukat, munkájukat.
(kisalfold

vitorla123 szerint:
2016-07-25 - 12:40
Ahoz képest,hogy Kunmadarason a közmunkások szedték össze a bombát és a tűzszerészek csak felrobbantak vele igazán nelőnyös ajánlat.Magyarország mióta meg van 1919 óta nem volt ilyen gyenge.Még Hothynak a békediktátum ellenére is nagyobb hadserege volt mint ma Orbánéknak.Kádárról nem is beszélve.Nézzétek meg az utólsó disszemlét Budapesten.Oláh István vezérezredes büszke lehetett a katonáira.Ma?Egy tisztességes zenekart nem tudnak összeszedni.Ha tetszik,ha nem a migránsok akkor foglalják el az országot amikor akarják..A Románok,Szerbek,Horvátok,Osztrákok Szlovákok meg pláne.Ukrajna meg egyenesen fenyeget ezzel.Egy kerítés a betörő cigányt nem zavarja,nem hogy egy terroristát!

hozzászólás:
V.kutya szerint:
2016-07-25 - 14:09
Ha a Balrad nem lenne ennyire Orbánék valagában csontig, akkor most fasisztáznának, de ugyebár a nagy-nagy baloldaliságotokban egyrészt sz.rba sem nézitek a közmunkásokat, szót sem érdemeltek az éhségmenetek (én kettőt is ledokumentáltam), és egyébként is ez olyan libsi dolog, a közmunkásokat védeni, csak mert nincs a sapkájukon vörös csillag.
Másrészt a fasizmus igazi arca ez, amit láttok: a háborúval való örökös fenyegetés, persze! Kell az ingyen feláldozható golyófogók tömege, mint Horthynak a feláldozható 200 ezer MAGYAR katona, akik jórészt a világválság teremtette munkanélküli, lumpenprolik voltak, de ők nem számítottak embernek természetesen, és úgy is bántak velük!
Nem lehet két urat szolgálni, ez még senkinek sem sikerült.
Vagy baloldali vagy, és azt mondod: a kényszersorozás tipikus fasiszta dolog, vagy kemény szélsőjobb vagy, és “csak” az fáj, hogy nem egy másik seregbe fogják be ezeket a szerencsétleneket, szintén golyófogónak persze, mint ezt Ukrajnában teszik (mindegy, milyen “oldal”, a golyó fogja mindkét oldal embereit).

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.26 másodperc
1,349,025 egyedi látogató