Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 1

-> Online tagok: 1
AnnaHoife

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hogyan mûködik a gazdasági, pénzügyi, politikai, hatósági bûnszervezet

Hírek

10 különbség Mohamed és Jézus között
A következõ néhány szempont abban segíthet, hogy összehasonlítsuk Jézus Krisztust, mint a keresztény hit alapítóját és szerzõjét Mohameddel, aki az iszlám alapító prófétája. Mivel a kereszténység és az iszlám arról szól, hogy az alapító életútját és tanítását követi, fontos látni, hogy mi jellemzi Jézust és Mohamedet. Amilyen ugyanis a vallás alapítója, olyanná válnak a követõk is. Ezt a Biblia is kijelenti, amikor Pál apostol ezt írja: “Mi azonban mindannyian fedetlen arccal tükrözzük vissza az Úr dicsõségét. Eközben pedig az Úr Szelleme által fokozatosan átváltozunk, egyre jobban hasonlítunk õhozzá, és dicsõségrõl-dicsõségre jutunk” (2Kor 3:18, EFO). Nézzük hát, mik a különbségek Jézus és Mohamed között.

Mohamed, Kr. u. 1300-as évek
Mohamed, Kr. u. 1300-as évek

Mohamed megölte a harcban foglyul ejtett embereket (Ibn Ishaq 451). Jézus soha nem ejtett foglyokat, és soha nem ölt embert.
Mohamed arra biztatta embereit, hogy erõszakolják meg a foglyul ejtett nõket (Abu Dawood 2150, Korán 4:24). Jézus soha nem ejtett foglyul nõket, soha nem biztatott senkit erõszakra, és maga sem követett ilyet el.
Mohamedet sosem kínozták meg, õ maga azonban sokakat megkínzott (Muslim 4131, Ibn Ishaq 436, 595, 734, 764). Jézus soha nem kínzott meg senkit, õ maga azonban sokat szenvedett értünk, emberekért.
Mohamed azt hirdette, hogy követõi harcoljanak azok ellen, akik más vallást követnek, míg mindenki nem követi majd Allahot (Korán 8:39). Jézus arra biztatta a követõit, hogy szeressék Istent és az embertársaikat, mint saját magukat — függetlenül a nemzetiségüktõl, vallásuktól (Mt 5:44).
Mohamed helyénvalónak tartotta egy félig vak ember brutális meggyilkolását (al-Tabari 1440). Jézus meggyógyított egy születése óta vak férfit (Mk 8:28).
Mohamed egy rabszolgát arra utasított, hogy emelvényt készítsen neki, amirõl az iszlám tanítását hirdetheti (Bukhari 47:743). Jézus megmosta a tanítványai lábát (Jn 13:5).
Mohamed szerint a legnagyobb parancsolat az Allahban és a Jihadban való hit (Muslim 1:149). Jézus szerint pedig ez: szeressük Istent és a felebarátunkat, mint magunkat (Mt 22:34-40).
Mohamed gazdagon halt meg, azzal a vagyonnal, melyet másoktól zsákmányolt. Jézus szegényen halt meg, mert másokat szolgált, és nem halmozott fel vagyont.
Mohamed helyesnek tartotta mások keresztre feszítését (Korán 5:33, Muslim 16:4131). Jézust keresztre feszítették.
A követõi szerint Mohamed elvárta, hogy mások az életüket adják érte (Sahih Muslim 4413). A követõi szerint Jézus az életét odaadta másokért (Jn 18:11).
A következtetések levonása legyen mindenki egyéni felelõssége…

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 1.99 másodperc
6,911,084 egyedi látogató