Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 4

-> Online tagok: 1
MiaHoife

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A liberális democsokráciás mocskoknak veszniük kell!

Hírek


Az ENSZ visszakozott, hogy légicsapásnak nevezze a segélykonvoj elleni támadást

A világszervezet keddi közleménye szerint “támadás” érhette elõzõ nap az ENSZ segélyszállító konvoját Szíriában, nem pedig “légicsapás”, ahogy azt korábban állította. “Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy meghatározhassuk, valóban légicsapások történtek-e” – mondta Jens Laerke, a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) szóvivõje. Hozzáfûzte: egyedül azt tudják megerõsíteni, hogy a jármûoszlopot támadás érte.

Az ENSZ szíriai és térségbéli magas rangú humanitárius tisztségviselõinek korábbi nyilatkozata a légicsapások szót használta, amit a dokumentum szövegében hamar támadásokká javítottak ki. Laerke szerint fogalmazási hiba történhetett.

Korábbi értesülések szerint az ENSZ Törökországból érkezõ segélyszállító teherautóit a szíriai vörösfélhold szervezet egyik központjánál érte légicsapás hétfõ este Aleppó városától nyugatra, Urm al-Kubra településnél, ahova 78 ezer ember számára vitt élelmiszert és egészségügyi felszerelést. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) kedden azt közölte, hogy a légi támadásban nagyjából 20 civil és a vörösfélhold helyi vezetõje vesztette életét.

Moszkva visszautasította, hogy orosz vagy szíriai repülõgépek bombáztak volna. Az orosz külügyminisztérium kedden megerõsítette: nem az orosz és nem is a szíriai légierõ mért csapást a segélykonvojra. A tárca szerint az orosz hadsereg vizsgálatot indított az ügyben. A minisztéruim úgy tudja, hogy a raktárépületek, ahová a segélyt kirakodták kigyulladtak. A tûz okát egyelõre nem sikerült meghatározni.

Az ENSZ az esetet követõen úgy döntött, hogy minden segélykonvoját leállítja Szíriában.

Orientalista.hu – MTIHozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 2.20 másodperc
6,941,511 egyedi látogató