Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 5

-> Online tagok: 1
NickHoife

-> Regisztráltak: 232
-> Legújabb tag: JudyHoife

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A liberális democsokráciás mocskoknak veszniük kell!

Hírek


Az ENSZ visszakozott, hogy légicsapásnak nevezze a segélykonvoj elleni támadást

A világszervezet keddi közleménye szerint “támadás” érhette előző nap az ENSZ segélyszállító konvoját Szíriában, nem pedig “légicsapás”, ahogy azt korábban állította. “Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy meghatározhassuk, valóban légicsapások történtek-e” – mondta Jens Laerke, a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) szóvivője. Hozzáfűzte: egyedül azt tudják megerősíteni, hogy a járműoszlopot támadás érte.

Az ENSZ szíriai és térségbéli magas rangú humanitárius tisztségviselőinek korábbi nyilatkozata a légicsapások szót használta, amit a dokumentum szövegében hamar támadásokká javítottak ki. Laerke szerint fogalmazási hiba történhetett.

Korábbi értesülések szerint az ENSZ Törökországból érkező segélyszállító teherautóit a szíriai vörösfélhold szervezet egyik központjánál érte légicsapás hétfő este Aleppó városától nyugatra, Urm al-Kubra településnél, ahova 78 ezer ember számára vitt élelmiszert és egészségügyi felszerelést. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) kedden azt közölte, hogy a légi támadásban nagyjából 20 civil és a vörösfélhold helyi vezetője vesztette életét.

Moszkva visszautasította, hogy orosz vagy szíriai repülőgépek bombáztak volna. Az orosz külügyminisztérium kedden megerősítette: nem az orosz és nem is a szíriai légierő mért csapást a segélykonvojra. A tárca szerint az orosz hadsereg vizsgálatot indított az ügyben. A minisztéruim úgy tudja, hogy a raktárépületek, ahová a segélyt kirakodták kigyulladtak. A tűz okát egyelőre nem sikerült meghatározni.

Az ENSZ az esetet követően úgy döntött, hogy minden segélykonvoját leállítja Szíriában.

Orientalista.hu – MTIHozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.30 másodperc
1,348,906 egyedi látogató