Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 3

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Sajnos mi tudtuk, hogy rossz közegbe keveredett!

HírekMagára hagyták Sándor Máriát, öngyilkosságot kísérelt meg

Nincs munkája Sándor Máriának, a fekete ruhás nõvérnek. Már a felvételi beszélgetéseken jelzik neki, hogy nem értenek egyet vele, és aztán nem hívják többet. Társai elmaradtak tõle, ahogy az egészségügyi dolgozók sem állnak mögötte.


Sándor Mária nem ment fel a Tanítanék Mozgalom vasárnapi tüntetésének színpadára, nem mûködteti honlapját, egyesületét, nem járja a vidéket. Állandósuló konfliktusai miatt öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de megmentették. Azt mondja, békében szeretne élni, emelt fõvel kilépni a közéletbõl. Egyszer már abba akarta hagyni, mégis maradt. Kár volt, ráment az egészsége.

– Nem vagyok alkalmas vezetõnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzõk, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. Csalódtak bennem, csalódtam bennük – mondja Sándor Mária.
(168ora)

Bal-Rad komm: Sándor Mária öngyilkossági kisérlete megdöbbentõ! Viszont rávilágít valami súlyos problémára, ami ennek az országnak a legnagyobb problémája:

“Ahol véget ér az emberi tisztesség, ott kezdõdik a politikus!”

Sándor Mária NEM AKART POLITIKUS LENNI! Õ EMBER MARADT, DE KICSINÁLTÁK A POLITIKUSOK! Utolérte a POLITIKUSOK ÁLTAN NEKI SZÁNT sorsa! Mint a többieket. Mint a többi milliókat!

A Bal-Rad az alábbi Hamingway-idézettel üzen Sándor Máriának, a fekete ruhás NÕVÉRNEK:

“Az embert el lehet pusztítani!-DE NEM LEHET LEGYÕZNI!” (Az öreg halász és a tenger)

Mielõbbi teljes gyógyulást kívánunk!

Kicsinálták! bejegyzéshez 2 hozzászólás
Hun szerint:
2017-02-08 - 13:03
Szégyen hogy akik az embertársaikért ilyen bátran kiállnak azokat igy cserben hagyja mindenki. Hová süllyedtünk? Magyarország ébresztõ!
Válasz
lala szerint:
2017-02-08 - 14:05
Érdekes, még mi nézzük le magyarok a románokat!
Válasz
Nagy szerint:
2017-02-08 - 15:17
S. Mária a törzs tagja. Ritka, hogy zsidó ilyen buta legyen (talán Deutsch Tamás még ilyen buta), a saját társai is csak felhasználták.
Válasz
furnan szerint:
2017-02-08 - 15:31
Nem volt alkalmas politikusnak, mert EMBER volt. Õszinte, tiszta hítû, és együtt tudott érezni másokkal, az elesettekkel.
Szerintem nem is akart politikus lenni, és talán ez az Õ tragédiája.
Ma csak úgy lehet küzdeni az igazadért, ha “felveszed” a politikusok minden tulajdonságát, legyél szélhámos, seggnyaló, és megalkuvó, akkor majd “kiharcolhatod”, amit szeretnél……

Mielõbbi felépülést, és felejtést kívánok Neki…..
Válasz
Paul Aradi szerint:
2017-02-08 - 16:28
“Szerintem nem is akart politikus lenni, és talán ez az Õ tragédiája.” Ezt így felfogni maga az ügy árulása! Ez nem az Õ, hanem a mi tragédiánk, nem saját magért harcolt! Ha felveszed a politikusok minden tulajdonságát, akkor hogy a francba képviselheted az igazságot. Ilyen tévúton gondolkodni? Na! Ezt tanulták gyerekként a politikusaink!
Válasz
pedellus szerint:
2017-02-08 - 17:18
Jól látod!
Ma csak úgy küzdhet bárki – nem saját, hanem társadalmi – igazságért, ha közben hagyja magát korrumpálni. Aki hagyja az erkölcsi hulla, aki nem hagyja az életét dobja el.

Kemény lecke ez. Tanuljon belõle, kívánom szeretettel!
Válasz
Paul Aradi szerint:
2017-02-08 - 16:19
Mint mindenki, áén is! Ez a helyes amikor sirámokat és amolyan fotelforradalmár sirámokat zengünk. Én is, cserben hagytam, így helyes, ha a jövõben mindenki magából indul ki, csak akkor, és csak akkor lehet bármilyen munkásmozgalomról, baloldaliságról beszélni. Valljuk be, és ne szarjunk be ettõl, hogy nem csak a szocializmusnak fordítottunk hátat és árulásra neveltük gyermekeinket a pénz szeretetét és az érvényesülést beléjük sulykolva. Mit akarunk, amikor írjuk, mondjuk tettek nélkül. Én MÁRIA helyébe képzelem magam és megtehetem, mert megannyi megmozdulásom, tettem után csak a cserbenhagyással találkoztam, védtelen maradtam! Sehol nem voltak elvtársak és ha igen akkor megmagyarázták a távollétüket. Tudom én a kölykeiket és unoka majmukat féltették a hatalomtól, mert hogy nem lesz helyük a tányérnyalásnál!
A politika, a politikusok olyanok mint a nép, semmivel sem jobbak és nem rosszabbak. Azt kapta a nép amit megérdemelt, amilyen “utód” politikusokat fölnevelt. Hiszen a politikusok nem a Holdról jöttek! Másként meg ismerek egy pár fontos elvtársat aki mindenkinek osztja az észt, csak éppen az édes fia szolgálja a fasisztákat. Arra is emlékszem, amikor a páritkár elvtárs azt mondta a fiának: Fiam úgy, okosan, hogy más férjen hozzá elõször, a dicsõség úgy is a tied lesz, tudod ki vagyok!
No ezek ma a politikusaink!
Valaminek gyökeresen meg kell változnia bennünk, hogy ne maradjanak magukra az olyan nagyszerû egyéniségek mint Sándor Máriák.
Válasz
Tovaris szerint:
2017-02-09 - 00:30
Ma forradalmat csak a fotelbõl lehet csinálni. Ezeket az embereket is meg kell becsülni, mert ha nem is döntik meg a jelenlegi hatalmat – de legalább indikátorként jelzik a közállapotokat.
Szörnyû vélemények hangzanak itt el a fórumon, azok a vélemények, amelyek a társadalmi elégedetlenségeket a szociál-demagóg populizmust veszik segítségül – lényegében a fasizmus hatalomra segítésének önkéntelen szándékával.
Válasz
istván szerint:
2017-02-08 - 18:11
Aradi!
+++!
Válasz
zls-179 szerint:
2017-02-08 - 18:46
Ha az emberek tudata, felfogása megváltozik akkor maguk az emberek is meg fognak változni!És a dolgok meg kell hogy változzanak, mert az egyetlen igazság ebben a földi létben hogy semmi, de semmi se állandó!!!
Válasz
"Szélsõjobb" :D szerint:
2017-02-08 - 19:49
Beállt a maszophoz, Gyurcsótányhoz, liberálisokhoz, mégis mit várt?
Válasz
Próféta szerint:
2017-02-09 - 00:29
Na igen, nem kellett volna disznók közé keverednie, azok meg kihasználták, felzabálták és eldobták. Nem a politikusokkal kell szövetkezni, hanem a nép hasonlóan nyomorgó tagjaival.
Válasz
Tarna szerint:
2017-02-08 - 20:37
Kiváló szónok, hiteles személyiség és jó szakember menjen külföldre dolgozni, mert itthon kicsinálják.
Hogyha szekértoló lenne, akkor minimum államtitkári széket kapott volna, de így meg?
Válasz
Szaszi szerint:
2017-02-08 - 23:53
“Családja

Szülei építészmérnökök voltak. Egy húga van, aki a II. János Pál pápa által alapított katolikus egyetemet végezte el, majd Izraelbe költözött és a Jad Vasem Intézet kutatója lett. Férje távközléssel és hangosítással foglalkozik. Egy kislányuk van, Ilona.[9] ”
https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor_M%C3%A1ria_(%C3%A1pol%C3%B3n%C5%91)

Egyébként ha egy kiskorú szülõje öngyilkossági kísérletet követ el,nem vizsgálódik a gyámhivatal? illetve nincs ilyenkor automatikus jogi gépezet?
Csak kérdezem.
Válasz
fatum szerint:
2017-02-09 - 02:31
Kell tudni különbséget tenni a hazaáruló csürhe és az egészségügyi dolgozók között. Õt felhasználták kormánybuktatási célra.
Válasz

Vallás, politika, alvilág szentháromság...
Hit, politika, alvilág, bûnszövetség...
"Ahol a pap ott elvész az igazság, ahol a pap ott a hazugság...ahol a pap ott jahvé"
Tõrvényen felül állnak, ezért állnak mindenki és minden tõrvény felett!
A költségvetésbõl milliárdokat visznek el! A nép meg fagyjon meg a saját házában...!
“Püspök atya megoldotta” – maffiamódszerekrõl beszélnek a hallgatók a katolikus fõiskolánBár a botrányairól hírhedt rektort, Erdõ Péter bíboros húgát parkolópályára állították, a vezetõváltás csak látszólagosnak tûnik. Hogy milyen visszaélések történnek, az a püspöki hivatal szerint nem tartozik a sajtóra.

Bár a Népszava múlt héten megírta, hogy távozik az Apor Vilmos Katolikus Fõiskola rektori posztjáról Fülöpné Erdõ Mária, Erdõ Péter bíboros húga, ez azonban – úgy tûnik – csak látszatmegoldás, a visszaélések vígan folytatódhatnak. Lapunknak mind a hallgatók, mind az intézmény volt és jelenlegi dolgozói hivatali visszaélésekrõl, megfélemlítésrõl, nyilvános megalázásokról, alapvetõ jogi és etikai normák megsértésérõl számoltak be. Ugyanakkor egyetlen alkalommal sem adott érdemi választ a kifogásokra a nyilvánosságnak sem a rektor, sem munkáltatója, a Váci Egyházmegye, közelebbrõl Beer Miklós püspök.

Maffiamódszerekrõl beszélnek a hallgatók

A rektor öt éve áll „a média kereszttüzében”, a botrányaitól többek közt itt, itt, itt, itt és itt jelent meg cikk.

A lapunk által megkeresett jelenlegi és volt dolgozók azonban csak név nélkül mernek nyilatkozni az õket ért sérelmekrõl, mert, mint egybehangzóan állítják, a katolikus vezetés esetleg „maffiamódszerekkel” nyúl utánuk és áll bosszút.

Egy levél a sok közül:

„Egy súlyos gerincmûtét után elbocsájtották a tanárt, errõl azonban õk csak akkor kaptak tájékoztatást, amikor nagycsütörtökön az iskola egy másik tanára, magánnyomozóval és egyéb emberekkel megjelent a házuknál, hogy átnézzék azt és aláírassanak az oktatóval egy 1300 oldalas dokumentumot, mely elvileg azzal rágalmazza, hogy a munkahelyén több, nyitott alkoholos üveget is találtak. A hölgy akinek a számát küldöm nem hallgató, nem tanár, nem is dolgozott ott soha. Családtag, de az õ neve is bekerült a peres iratokba mivel nem engedte be a váratlan és rémisztõ csapatot az otthonukba és nem az egyetlen olyan családot képviseli, ahol a rokonok is érintettek lettek.

„November 28-án újra elkezdõdtek a folyamatos kirúgások” – írja a hallgatók egy köre levélben lapunknak. „Karácsony elõtt 2 emberen kívül az egész tanulmányi osztályt, karriercentrumot, gondnokságot elbocsátotta, arra hivatkozva, hogy nem végezték jól munkájukat.

A hallgatók végtelenül kétségbe estek, hogy a rektorasszony minden olyan alkalmazottjától megvált, akikhez a hallgatók bármikor és bármilyen problémával fordulhattak.

Jelenleg Fülöp András a fõiskola mûszaki igazgatója és a Számítástechnikai Osztály vezetõje (férj). Fülöp Mária (rektorasszony lánya) a Rektori Hivatal és az idõközben megszüntetett Tanulmányi Osztály helyén létrehozandó új Adminisztrációs, Kommunikációs és Minõségbiztosítási Osztályvezetõje. A hallgatóknak az adminisztracio@avkf.hu-re kell írni, ha bármit el szeretnének intézni. Abszolút megszûnt a személyes kontaktus (amivel alapvetõen a fõiskolát reklámozni próbálják, mint kis létszámú intézmény), ráadásul van, hogy egy hónapig nem kapnak választ a kérdésekre a hallgatók. A múlt héten a maradék két tanulmányi osztályon lévõ személy is távozott. Egyikõjüket kirúgta, a másik személy felmondott, nem várta meg a kirúgását. A gazdasági igazgatót is felmondásra kényszerítette a rektor.

Az iskolában csak annyit lehet érzékelni, hogy sorban rúgják ki az ott dolgozókat a tanároktól kezdve a karbantartókig. Majd másnap már valamelyik rokon ül a helyükön. WC papír nincs, de beléptetõrendszerre futotta. A Szent József kollégium udvarán kivágták a fákat, hogy a kamera teljesen beláthassa az udvart, így figyelhessék, a hallgatók (18-25) tutira nem fogyasztanak-e alkoholt.”

Többen is arról számolnak be, hogy a fõiskolán január végéig a munkahelyi bullying mindennapos volt, a rettegés légköre uralkodott.

Egy több mint furcsa vezetõváltás

Január végén azonban Fülöpné dr. Erdõ Mária váratlanul hosszú, öt hónapos fizetett szabadságra (!) ment, egészségi állapotára és eddig ki nem vett szabadságaira hivatkozva ami egyértelmûen jogsértõ – ilyen manõverre a Munka Törvénykönyve nem ad lehetõséget. A lépésrõl a váci egyházmegye furcsaságoktól hemzsegõ nyilatkozatot adott ki, hangsúlyozva, hogy Erdõ Mária ellen nem folyik eljárás, továbbra is õ a rektor, de azért megköszönik az eddigi munkáját.

Az általunk kérdezett dolgozók és hallgatók vegyesen nyilatkoztak. Néhányan mámorosak voltak az örömtõl, de a többség csak visszafogottan reménykedett.

“Matematika tanárunkat bízták meg fél évre. Nagyon normális nõ. De sajnos szeptembertõl újra egy egyházi személyt neveznek ki. A püspök egyelõre még nem közölte velünk, hogy ki is lesz az pontosan. Egy dolgozó így nyilatkozott: „az emberei, a sleppje ott maradt. Rajtuk keresztül továbbra is uralkodik. Szemfényvesztés az egész, csak idõt akarnak nyerni”-írja az egyik hallgató.

Az iskolától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egyedül a váci katolikus egyházmegye püspöki irodája jogosult az ügyben nyilatkozni. A titkár, aki nem mutatkozott be, azt kérte: írjuk le a kérdéseket e-mail-ben, és megígérte, hogy igyekeznek válaszolni. Íme, a levél:

Tisztelt Irodavezetõ!

Az egyházmegye hivatalos közleménye, valamint a Fõiskola magukat megnevezni nem kívánó alkalmazottainak és hallgatóinak elmondása alapján értesültünk a Fõiskolán történtektõl. Telefonos egyeztetésünknek megfelelõen az alábbi kérdésekre szeretnénk hétfõ estig választ kapni:

1.Túl azon, hogy „nem folyik jogi eljárás” a Rektor Asszony tevékenysége miatt, Önök (munkáltatóként) értesültek-e a hallgatói és alkalmazotti panaszokról, és ha igen, kivizsgálták-e ezeket?

2. Önök szerint jogszerû-e (a Munka Törvénykönyve lehetõséget ad-e rá), hogy Rektor Asszonynak eddig az évek során nem adták ki a szabadságot? Valóban ez történt? Ha igen, törvényszerûnek tartják-e, hogy az eddig felgyülemlett szabadságait egyben az idei évre áthozva, fizetett szabadságon maradjon öt hónapon keresztül? Ha ezt valóban az egészségi állapota indokolja – ahogy állítják – miért nincs Rektor Asszony az indokolt (ez esetben elõre meg nem jósolható) ideig betegállományban?

3. Nem az-e a valós helyzet, hogy a sorozatos botrányok miatt, az intézmény jó hírének megmentése érdekében állították ily módon félre a Rektor Asszonyt?

4. A Rektor Asszonnyal való különleges bánásmódnak van-e köze ahhoz, hogy õ Erdõ Péter Bíboros Úr húga?

Nem az újságokra tartozik, hanem Püspök atyára

A megbeszélt idõpontig azonban nem jött válasz, ezért újra jelentkeztünk. A következõ érdekes beszélgetés zajlott le:

Ciao, ciao! Várj egy kicsit… igen?

Jó napot, (bemutatkozás), egy készülõ cikk kapcsán várjuk a válaszokat önöktõl.

Tõlünk?

Igen, pénteken azt mondták…

Én nem mondtam semmit pénteken. Itt se voltam. Mit óhajt?

Szabad a nevét?

Az nem fontos. Mit óhajt?

Választ szeretnék a kérdéseimre, amiket az Apor Vilmos Fõiskolával kapcsolatban elküldtem pénteken.

Kiadtunk egy közleményt.

Igen, épp azzal kapcsolatban vannak kérdéseim.

Nézze, Püspök atya nincs itt.

És mikor lesz?

Azt nem tudom. A héten biztos nem.

Tehát a jövõ héten fog válaszolni?

Nem hiszem, hogy ezzel fog foglalkozni, hogy újságoknak válaszolgasson.

Akkor valaki más?

Ezt mégis hogy gondolja? Püspök atya válaszolhat csak.

És õ nem fog… Pedig arra is kíváncsi volnék, történtek-e jogsértések.

Nyilatkozzanak azok, aki szerint történtek.

Már nyilatkoztak.

Kiadtunk egy közleményt, ezért az ügy le van zárva. Ezt már nem újságszinten kell megoldani.

Ezt hogy teszik érteni?

Nem az újságokra tartozik, hanem Püspök atyára. Ja, már tudom, melyik az a levél….

Nem tartozik a nyilvánosságra, hogy egy állami pénzbõl mûködõ fõiskolán történnek-e visszaélések?

Püspök atya megoldotta a kérdést, nincs ezen mit ragozni tovább.

(vonalbontás)

2016 március 11-én Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere „a haza érdekeinek elõmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként” a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést adta át Fülöpné Dr. Erdõ Máriának.
(24.hu)

Bal-Rad komm: A szocializmus korszakának kivételével-tehát közel ezer esztendõn keresztül-fosztogatta, zsarolta a klérus ezt az országot. Idõvel aztán-kiváltképp pedig a rendszerváltást követõen-újabb hitmaffiák szálltak rá országunkra, tovább zsarolva, nyúzva a magyar népet, a politikai maffiáink által támogatva.

MA MÁR POLITIKAI ÉS HITMAFFIÁK ELVÁLASZTHATATLAN SZÖVETSÉGET ALKOTNAK!

Deklaráltan állam és egyház szétválasztva mûködnek, ami a valóságban homlokegyenest van jelen a kinyilatkoztatásokkal.

EGYHÁZAK ÉS POLITIKAI BÚNBANDÁK BÛNSZÖVETSÉGET ALKOTNAK A MAGYAR NÉP ELLEN!

MEGOLDOTTÁK!

Big szerint:
2017-02-08 - 08:34
Zsidók!
Válasz
Hun szerint:
2017-02-08 - 09:08
+1
Válasz
vitorla123 szerint:
2017-02-08 - 10:02
Hát igen!A kereszténység lényegében egy zsidó szekta.Még ha nagyobb is.Mindig jeleskedtek a kommunista vadászatban.Az ember élet sohase számított.
Válasz
Nagy szerint:
2017-02-08 - 15:28
+1
Válasz
furnan szerint:
2017-02-08 - 11:35
Az 1988-89-es ugynevezett “rendszerváltásban” ezek a jelenségek is be voltak kódolva.
Az egyházak “államok lettek az államban”…..

Hagytuk, megérdemeltük…… kellett ez nekünk ? ?

+ 1 Bal-Rad kommenthez
Válasz
Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 1.90 másodperc
6,910,784 egyedi látogató