Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 2

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 231
-> Legújabb tag: MaryHoife

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A felső kaszt jogosan retteg...

Hírek
Apokalipszisra várva

Nem alaptalan a félelmük, rettegjenek is! Éppen eleget szenvedtettétek a népet! "Következik a jól megérdemelt jutalom!" Pusztulni fog mind egy szálig! Az ő felszámolásukkal véget ér a szenvedés, a gyilkolás, a háborúk stb.


James és Lachtan Murdoch, Rupert fiai, öröklik apjuk médiabirodalmát, a News Corporationt, de ez kevésbé foglalkoztatja őket, mint a kanadai erdőségben épülő házuk, amelynek befejezését siettetik. A ház teljesen önellátó lesz és rátelepített napelemek mellett saját vízforrással, vadászterülettel és konyhakerttel rendelkezik majd. A nagy sietség még a Financial Times-nak is feltűnt.


A tengerentúli sajtóban a New Yorker fedezte fel először, hogy milliárdosok tucatjai, főként azok, akik a Szilikonvölgyben szerezték vagyonukat, menedékházakat építenek maguknak a világtól elzárt, távoli helyeken. Közöttük van Peter Thiel, a Facebook egyik fő részvényese, James Cameron filmrendező, Alexandr Abramov acélkirály és William Foley, a pénzügyek guruja.

Számos hipergazdag Új-Zélandon rendezett be magának menedéket, mivel úgy látja, hogy ideális hely egy világkatasztrófa túlélésére. Nem véletlen, hogy ide álmodta meg Peter Jackson A gyűrűk ura filmváltozatát, a hobbitok otthonai valóságos ősbunkerek. Ezeknek az építkezéseknek az az oka, hogy „a világ súlyos válság felé halad” és a nagyvállalkozók azért választották Új-Zélandot, mert „messze van és nem nukleáris célpont”.

Ezek a nagyvagyonosok valamit tudnak, amit a hétköznapi ember nem, ezért biztosítanak maguknak menedéket? – veti fel a kérdést a Le Figaro. Valamit legalábbis érezhetnek, ha olyan meghökkentő lépésre szánják el magukat, mint Steve Huffmann, a Reddit ügyvezető igazgatója, aki megoperáltatta mindkét szemét, hogy ne kelljen szemüveget vagy kontakt lencsét viselnie, amely eltörhet a fenyegető világban. Felszerelkezett fegyverekkel és néhány motorkerékpárral, hogy katasztrófa esetén, amikor az utakon dugók keletkeznek, tudjon közlekedni. „Nem szabad azt gondolnunk, hogy a demokrácia és a jólét, amelyhez hozzászoktunk, örökké tartanak” – indokolta.

Tart az eljövendő bajoktól Antonio Maria Martinez, a Facebook menedzsere is, aki egy Csendes-óceáni szigeten építkezett és házát napelemekkel, valamint szintén fegyverekkel szerelte fel. „Nagyon vékony jégen korcsolyázunk” – vélekedik.

A „prepperek” – így nevezik azokat, akik a világvége közeledtét érzik – máskor is megjelentek egy-egy baljós jel, vagy jóslat hatására, de soha ennyi tehetős ember nem nyilvánította ki még félelmét. A paranoia már a felső középosztálybeliek között is terjed. Vannak, akik a terrorakciók és az ámokfutó lövöldözések szaporodására alapozzák rettegésüket. Erre reagált a National Geographic, amikor külön tv-csatornát és honlapot nyitott, amely tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy miként lehet a várható világméretű katasztrófát megúszni. Tanácsokat adnak például a szennyezett víz tisztításához, az alapvető élelmiszerek felhalmozásához és helyes tárolásához, „túlélő konyhakert” létrehozásához. De az oldal bemutat olyan átlagembereket is, akik máris megtették a szükséges óvintézkedéseket. Egy Chuck Wessey nevű texasi farmer például attól fél, hogy elektromágneses vihar tönkreteszi a környék áramforrásait, ezért háza mellett saját szélerőművet épített.

Az amerikai „prepperek” már a saját online hírportáljaikat és közösségi oldalaikat is létrehozták. Ilyen például a americanpreppersnetwork.com, ahol a látogatók ellenőrizhetik, hogy tökéletesen működnek-e önvédelmi fegyvereik, de minden eshetőségre megtanulhatják azt is, hogyan kell „túlélő íjat” készíteni. Mozgósítást rendelt el a legnagyobb mormon felekezet, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza is, amelynek tagjai legutóbb az ezredfordulón voltak ennyire aktívak. Az egyház vezetői valamennyi tagjuknak parancsba adták, hogy legalább egy évre való élelmiszer-készletet tartsanak biztonságos helyen. Van olyan oldal, amely pontos listát ad a „készülődőknek”, hogy mi kell a fennmaradáshoz. Egyikük még arra is figyelmeztet, hogy készpénzüket és nemesfémjeiket lehetőleg ne tartsák bankban, mert az állam vészhelyzetben ráteheti a kezét.

A New Yorker szerint a milliárdosok attól is félnek, hogy lázadás tör ki, ha a robotok miatt sokan elvesztik a munkahelyüket. A kanadai CNBC bemutatott egy dokumentumfilmet, amelyben egy régi, Wichita (Kansas) melletti rakétasiló látható. Ezt az egykori hadászati objektumot alakították át 3 millió dolláros apartmanokká, ahol „ki lehet bekkelni” a népharagot.

Mégis mi az, ami olyan fenyegetően jelenik meg a horizonton? Nem valószínű, hogy a Szilikonvölgy magasan képzett szakemberei hisznek abban, hogy a a WF9 aszteroid február végén lezuhan a Földre, ahogy egy orosz csillagász azt megjósolta, valamint abban sem, hogy a napfogyatkozás, amely augusztusban elsötétíti az Egyesült Államok egész területét, vagy hogy a Nibiru bolygó, amely 2017-ben több, mint ezer év után ismét feltűnik, a világ végét is jelenti. Ellenben sokan már „trumpapokalipszisről” beszélnek, azokról a veszélyekről, amelyeket az új amerikai elnök politikája rejt magában. A NatGeo olyanokat is talált, akik szerint itt az idő felkészülni a III. világháborúra, vagy egy olyan biológiai támadásra, amelynek több millió áldozata lehet csak az államokban.

Világméretű katasztrófára figyelmeztetett a Microsoft-alapító

A nemzetközi közösségnek fel kell ismernie, hogy valódi a veszélye egy világméretű járványnak, és a lehető leggyorsabban fel kell készülnie rá – jelentette ki a Microsoft-alapító Bill Gates az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián elmondott beszédében. A 2014-15-ös nyugat-afrikai ebolajárványt (11 000 emberéletet követelt) és az 1918-as spanyolnáthát (mintegy 500 millió embert betegített meg világszerte, és 50–100 millió halálos áldozatot szedett) felidézve, valamint megemlítve annak veszélyét, hogy terroristák kifejlesztenek valamilyen vírust.

,,A járványügyi szakemberek azt mondják, hogy egy levegőben terjedő vírus kevesebb mint egy év alatt elpusztíthat 30 millió embert, és valószínű, hogy a következő 10-15 évben fel fogja ütni a fejét egy ilyen járvány.

Bill Gates ezért arra kérte az országokat, hogy fektessenek be az olyan technológiák kifejlesztésébe, amelyekkel néhány hónap alatt le lehet gyártani nagy mennyiségű vakcinát. ,,Egy világméretű járványra való felkészülés költségét évi 3,4 milliárd dollárra (986 milliárd forint) becsülik” – idézte a Microsoft alapítóját a hirado.hu.
(nepszava)

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.26 másodperc
1,340,555 egyedi látogató