Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 5

-> Online tagok: 1
SamHoife

-> Regisztráltak: 356
-> Legújabb tag: Stacyseade

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Még nem rendezõdött a Szeged Vértó sorsa

Hírek

Egy cikk margójára:

2017. március 28. 11:44-kor az alábbi megkeresést kaptam Tóth Marcelltõl, a SZEGEDma hírportál képviseletében:
“Tisztelt Apró Juhász János Úr!

Az alábbi kérdéseket szeretném Önnek feltenni:

1.) Tárgyalnak-e jelenleg az önkormányzattal a Vértónál található emlékhely sorsáról?

2.) Miért tartják fontosnak megmentését?

3.) Milyen konkrét lépéseket tettnek, tesznek ennek érdekében?

4.) Mit tesznek, amennyiben áthelyeznék/megszüntetnék az emlékhelyet?

Megtisztelõ válaszait kérem a mai nap (kedd) folyamán küldje el!

Köszönettel: Tóth Marcell, SZEGEDma hírportál”

Erre válaszként az alábbi levelet fogalmaztam meg a hírportál számára:

Tisztelt Tóth Marcell!

Kérdéseire az alábbi választ adom:

1) Igen! Megjegyezném, hogy a készülõ tervek NEM A JELENLEGI ÁLLAPOTOT (VÉRTÓ MAGYAR TÖRTÉNELMI NEMZETI EMLÉKHELY létesítményeit tartalmazzák!). MINTHA SEMMI SE LENNE A DOMBON, ÜRES DOMBOT ábrázolnak és arra “tervezik a MÛANYAG -NYÁRI (!)SÍpályát! Ezt mutatták be a LAKOSSÁGI és az INTÉZMÉNY egyeztetõ fórumon a beruházók és a tervezõk, FÉLREVEZETVE MINDKÉT FÓRUMOT!

2) AZ EMLÉKHELYET A VILÁG MAGYARSÁGA összefogva a SZÉKELY TESTVÉREINKKEL 1 azaz egy Ft állami támogatás NÉLKÜL VALÓSÍTOTTUK MEG – MAKOVECZ IMRE BARÁTOM és MESTEREM SZAKMAI ÚTMUTATÁSA ALAPJÁN! A SZOBOR TERVEK TÖBBSÉGÉT A TÖMÖRKÉNY GIMNÁZIUM MÛVÉSZTANÁRAI ÁLMODTÁK A HELYÜKRE! Az elkészült Emlékhely TÖBB SZÁZMILLIÓS ANYAGI és felbecsülhetetlen SZELLEMI ÉRTÉKKEL BÍR. AZ EMLÉKHELY VÉDELMÉT a FÕVÁROSI MÛEMLÉKHIVATAL – HIVATALOS és a városnak ÁTADOTT VÉLEMÉNYE ALAPJÁN – HELYI VÉDELEM alá kellett volna helyezni! EZ volt az FVSZME és a VÁROS között megkötött 0 Ft-os átadás elõfeltétele amit JEGYZÕKÖNYVBEN RÖGZÍTETTÜNK! Ez a mai napig NEM TÖRTÉNT MEG! Ma már tudjuk, MIÉRT NEM! Az a kérdés, hogy miért tartjuk fontosnak a megmentését, úgy érzem az elõbb elhangzottak VÁLASZT ADNAK még a NEM MAGYAR ÉRZELMÛ ember számára is! Egyébként közel 10 olyan elem található az emlékhelyen, ami a VILÁGON CSAK ITT (!) látható. Ehhez némi történelem tudás szükséges, ami SZÖGEDHÖZ és TÉRSÉGÉHEZ kapcsolódik!

3) HARCOLUNK, MINT MINDÉG, ha KELL HAZA és NEMZETÁRULÓKKAL, valamint a TÖRVÉNYEKET NEM TISZTELÕKKEL SZEMBEN és azokkal szemben, akik ezen aljas tervet kieszelték, hogy egy 650 millió Ft-os önkormányzati beruházás hogyan vedlik át egy magán KFT üzleti haszonszerzésévé! A tervezett hatalmas KÖZTERÜLET körbekerítése és a FEHÉR MÛANYAG NYÁRI SÍPÁLYA leendõ üzemeltetõje 3-12000 Ft/óra (!) bérleti költségbõl igen komoly haszon származik! (EGY ÓRA HOSSZAT BESZÉLTEM AZ ÚRRAL, VÉGÜL MEGÍGÉRTE, HOGY KISZÁLL EBBÕL A MOCSKOS ÜGYBÕL – VÉGÜL BESZART! Na nem a panelben élõ, ottfelejtett, NYOMORBAN ÉLÕ, gyáraitól, üzemeitõl megfosztott MUNKÁSTÖMEGEKTÕL, akiknek a gyermekei már régen NYUGATON RABSZOLGÁK és HAZA SE AKARNAK MÁR JÖNNI! A nagymama már nem tud az unokájával MAGYARUL BESZÉLNI – mondták el nagyon sokan sírva!

4) JELENLEG IS VILÁGBOTRÁNNYÁ LETT A MEGBÍZÓK ÉS TERVEZÕK “jóvoltából” SZEGED VÁROSÁT LEJÁRATVA A “TERV”! Az áthelyezés költsége közel meghaladná a BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGKERETET! ENNEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRA (AKÁR ELÕZÕLEG IS!) SZAKEMBERNEK KELL LENNI, aki legalább 40 évet eltöltött az ÉPÍTÕIPARBAN és ismeri a ELVÉGZENDÕ FELADATHOZ TARTOZÓ MÛSZAKI ELÕÍRÁSOKAT, nem utolsó sorban az ÁRAKAT! KÉRDÉS: MI ALAPJÁN ÁLLAPÍTOTTÁK MEG a 650 millió Ft-os BERUHÁZÁSI összeget, mikor EGYETLEN “TERV” NINCS (lásd Dr Igaz Ágnes nyilatkozata), egyetlen ÉRINTETT TÁRSSZERVVEL, HATÓSÁGGAL TERVEZÕ NEM EGYEZTETETT – pld. 1) VÍZMÛ: a jelenlegi “tervezet szerint a csapadékvíz késleltetõ tározó közel 1/3 át NEM LEHET KARBANTARTANI! 2) AZ ÖSSZES ÉLÕVILÁGOT A “tervezett” víziösvény” (?!) ELÜLDÖZI! 3) A jelenleg is VAS VÉDÕKORLÁTTAL körbevett úgynevezett “EURÓPA LIGETBE”” tervezett -“tanösvények” (?!) a halk-járású villamos forduló miatt EGYENESEN ÉLETVESZÉLYESEK! AZÉRT KERÍTETTÉK A LIGETET VASKORLÁTTAL KÖRBE! Az egyéb dilettantizmusokról nem beszélek, mert nincs miért! NAPONTA KAPJUK SZEGEDRÕL A VÉRTÓ NÉPÉTÕL ÉS AZ EGÉSZ VILÁGBÓL A TILTAKOZÁSOKAT e dilettáns állami Ft -, hogy lesz magánüzleti érdek, STB. A DÉLMAGYARORSZÁG napilap online közvélemény-kutatása alapján a SZEGEDI NÉP DÖNTÖTT: 90-10 % az EMLÉKHELY MEGMARADÁSÁT AKARJA és a “nyári fehér mûanyag sípálya” (?!) agyament gondolatát elveti! EBBEN ERÕSÍTENEK MEG A NAPI 50 telefon és e-mail hívások!

Kedves Marcel! Miután fedhetetlenül õszinte volt én is az leszek! Dr Kozma József a helyi képviselõje a MOZGATÓ rugója, akinek ilyen agyament,CINIKUS ötlettel csak egy célja lehet: Dr BOTKA LÁSZLÓ MEGBUKTATÁSA MSZP-n belülrõl! Így már érthetõvé vált, hogy:

az elsõ székely kaput FELGYÚJTATTÁK,
KÖLCSEI FERENC HIMNUSZÁNAK MAGYAR OLTÁRÁT TÖBB alkalommal BEKENETTÉK EMBERI SZARRAL (!)
Koppány karját VALAKIK 6-szor LEFÛRÉSZELTETTÉK! A szobrot háromszor földöntötték!
A SZÉKELY – MAGYAR NEMZETI zászlókat több alkalommal FÖL KÍVÁNTÁK GYÚJTANI!
Legalább 10 RENDÕRSÉGI FÖLJELENTÉST TETTÜNK, a “TETTES ISMERETLEN”! CSAK MOST KAPTUK MEG A VÁLASZT, hogy KINEK VAN ÚTJÁBAN A MAGYAR TÖRTÉNELMI NEMZETI EMLÉKHELY és a MAGYAR ZÁSZLÓ! A közmondások igazak: “egyszer kibújik a SZÖG a zsákból”! HÁT MOST MEGTÖRTÉNT! Javaslom, hogy nézzék meg HONlapunkat: WWW.FVSZME.HU – olvasd, HALLGASD, terjeszd. HONlapunkat a VILÁG kb. 160 (!) országából látogatják REND-SZER-esen (lásd kezdõlap látogatási Világtérkép).

Kedves Marcel! Ha mégis úgy dönt, hogy rendszeresen beleteszik a”SZEGED MA-ba, megköszönném ha a HON lapunk elérhetõségét is mellé tennék a “KEZDÕLAPPAL”. Köszönöm. Nem kell senkitõl se tartani, percek alatt fognak a dolgok változni! Lesz téma!

Utóirat: a minap két CSEPELI MUNKÁSVEZÉR hívott föl, hogy csak szóljunk 2000 (!) CSEPELI MUNKÁS A VÉRTÓNÁL LESZ. Ugyanilyen ajánlat jött nagyon sok civil szervezettõl, párttól és még a BETYÁRSEREG is bejelentkezett! Én békével szeretném lezárni végre ezt a MÉLTATLAN “KREÁLT” NEMZETELLENES ÜGYET de ha kell, “hát HAJRÁ RÓZSIKA NÉNI!”…

ISTEN LEGYEN ÖNNEL és KÖSZÖNÖM A FIGYELMES ÉRDEKLÕDÉSÉT!
APRÓ JUHÁSZ JÁNOS
FVSZME alapító elnök
(VÁROM DÖNTÉSÉT és SZÍVES TÁJÉKOZTATÁSÁT!)
apó.õrzõVégül az internetes újság weboldalán az alábbi cikk jelent meg:
“Megmentené a vértói emlékhelyet a polgári oldal
/Tóth Marcell/

Még mindig függõben maradt a vértói emlékhely sorsa. Az FVSZME mindenképpen jelenlegi helyén tartaná meg a szobrokat. Nógrádi Tibor elutasítja, hogy megossza a városvezetés a lakosságot, olyan kompromisszumot javasol, amely az összes érdekelt szempontjait figyelembe veszi.

600 millió forint uniós forrást szán a szegedi önkormányzat a Vértóra és környékére a zöld város projekt keretében. Több cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a felmerült elképzeléseket vitatták mind a környéken élõk, mind az egyes érintett szervezetek, mint a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület (FVSZME), amely székelykapukat, kopjafákat, szobrokat állított a tó melletti dombra. A cikkeink alatti kommentekbõl kiderült, a kritizálók egy része az emlékhelyet sajnálta, míg a mások inkább azt vitatták, hogy szükséges-e mûanyag lesiklópálya a tízemeletesek közelében.

„Félrevezették az embereket” – állította Apró Juhász János, az FVSZME elnöke lapunknak. Megjegyezte, továbbra sem közeledett az álláspontjuk a városházáéhoz, az emlékhelyet csak a jelenlegi helyszínen tudják elképzelni a jövõben is. Kiemelte, székely-magyar összefogással valósult meg a park, amelynek szobrai több százmillió forintos anyagi értékkel bírnak, eszmei értékük pedig felbecsülhetetlen, ezért is javasolta a Mûemlékvédelmi Hivatal, hogy helyi védelem alá helyezzék, ez azonban nem történt meg. Eddig is többször érte vandál támadás a mûalkotásokat, ezek sorába illeszkedik meglátása szerint a mostani elképzelés is.

Felháborítónak tartja, hogy szó sem esett a park létérõl, úgy próbálták beállítani a lakosság elõtt, mintha üres területen alakítanák ki a lesiklópályát. A beruházás más elemeivel is elégedetlen: szerinte elüldözi az élõvilágot a tervezett vízi sétány, a tanösvény pedig túl közel futna a villamos pályájához, amely a gyerekek számára veszélyes lehet. Emlékeztetett rá, hogy a Délmagyarország online voksolásán a többség a mostani állapotok megtartása mellett voksolt. Hozzátette, a park megmentése ügyében, nemcsak Szegedrõl, hanem az ország más településeirõl is kap támogató telefonhívásokat, e-maileket. Azt tapasztalta, politikai véleménytõl függetlenül sokan védenék meg a parkot.

„Sajnos jellemzõ Botka Lászlóra, hogy két fontos érdeket szembeállít egymással, így próbálva megosztani az embereket” – fogalmazott a SZEGEDma hírportálnak Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakció vezetõje. A módszer markáns példájának tartja a Vértó környékének fejlesztésével kapcsolatban kialakult helyzetet. Egyetért azzal, ha egy új divatsportágat meghonosítanak Szegeden, s az önkormányzat létesít egy mûanyagpályát ennek elõsegítése érdekében olyan helyen, ahol a gyermekek könnyen elérhetik. „Azt azonban maximálisan visszautasítom, hogy ezzel emlékhelyeket semmisítsünk meg, s nemzeti érzelmû embereket állítsunk szembe lakótelepen élõkkel. Egy értelmes városvezetés megoldásokat keresett és talált volna, de a szegedi önkormányzat inkább a politikai demagógiát kívánta felhasználni, ész helyett erõbõl akart valamit megvalósítani” – mondta a városatya. Azt ígérte, a Fidesz-L.É.T. felveszi az érintettekkel a kapcsolatot, s személyesen jár közben azért, hogy egy „színes és sokrétû város érdekeit összehangolja”.”Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 2.98 másodperc
3,348,727 egyedi látogató