Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 2

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 238
-> Legújabb tag: JavSwalk

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Még nem rendeződött a Szeged Vértó sorsa

Hírek

Egy cikk margójára:

2017. március 28. 11:44-kor az alábbi megkeresést kaptam Tóth Marcelltől, a SZEGEDma hírportál képviseletében:
“Tisztelt Apró Juhász János Úr!

Az alábbi kérdéseket szeretném Önnek feltenni:

1.) Tárgyalnak-e jelenleg az önkormányzattal a Vértónál található emlékhely sorsáról?

2.) Miért tartják fontosnak megmentését?

3.) Milyen konkrét lépéseket tettnek, tesznek ennek érdekében?

4.) Mit tesznek, amennyiben áthelyeznék/megszüntetnék az emlékhelyet?

Megtisztelő válaszait kérem a mai nap (kedd) folyamán küldje el!

Köszönettel: Tóth Marcell, SZEGEDma hírportál”

Erre válaszként az alábbi levelet fogalmaztam meg a hírportál számára:

Tisztelt Tóth Marcell!

Kérdéseire az alábbi választ adom:

1) Igen! Megjegyezném, hogy a készülő tervek NEM A JELENLEGI ÁLLAPOTOT (VÉRTÓ MAGYAR TÖRTÉNELMI NEMZETI EMLÉKHELY létesítményeit tartalmazzák!). MINTHA SEMMI SE LENNE A DOMBON, ÜRES DOMBOT ábrázolnak és arra “tervezik a MŰANYAG -NYÁRI (!)SÍpályát! Ezt mutatták be a LAKOSSÁGI és az INTÉZMÉNY egyeztető fórumon a beruházók és a tervezők, FÉLREVEZETVE MINDKÉT FÓRUMOT!

2) AZ EMLÉKHELYET A VILÁG MAGYARSÁGA összefogva a SZÉKELY TESTVÉREINKKEL 1 azaz egy Ft állami támogatás NÉLKÜL VALÓSÍTOTTUK MEG – MAKOVECZ IMRE BARÁTOM és MESTEREM SZAKMAI ÚTMUTATÁSA ALAPJÁN! A SZOBOR TERVEK TÖBBSÉGÉT A TÖMÖRKÉNY GIMNÁZIUM MŰVÉSZTANÁRAI ÁLMODTÁK A HELYÜKRE! Az elkészült Emlékhely TÖBB SZÁZMILLIÓS ANYAGI és felbecsülhetetlen SZELLEMI ÉRTÉKKEL BÍR. AZ EMLÉKHELY VÉDELMÉT a FŐVÁROSI MŰEMLÉKHIVATAL – HIVATALOS és a városnak ÁTADOTT VÉLEMÉNYE ALAPJÁN – HELYI VÉDELEM alá kellett volna helyezni! EZ volt az FVSZME és a VÁROS között megkötött 0 Ft-os átadás előfeltétele amit JEGYZŐKÖNYVBEN RÖGZÍTETTÜNK! Ez a mai napig NEM TÖRTÉNT MEG! Ma már tudjuk, MIÉRT NEM! Az a kérdés, hogy miért tartjuk fontosnak a megmentését, úgy érzem az előbb elhangzottak VÁLASZT ADNAK még a NEM MAGYAR ÉRZELMŰ ember számára is! Egyébként közel 10 olyan elem található az emlékhelyen, ami a VILÁGON CSAK ITT (!) látható. Ehhez némi történelem tudás szükséges, ami SZÖGEDHÖZ és TÉRSÉGÉHEZ kapcsolódik!

3) HARCOLUNK, MINT MINDÉG, ha KELL HAZA és NEMZETÁRULÓKKAL, valamint a TÖRVÉNYEKET NEM TISZTELŐKKEL SZEMBEN és azokkal szemben, akik ezen aljas tervet kieszelték, hogy egy 650 millió Ft-os önkormányzati beruházás hogyan vedlik át egy magán KFT üzleti haszonszerzésévé! A tervezett hatalmas KÖZTERÜLET körbekerítése és a FEHÉR MŰANYAG NYÁRI SÍPÁLYA leendő üzemeltetője 3-12000 Ft/óra (!) bérleti költségből igen komoly haszon származik! (EGY ÓRA HOSSZAT BESZÉLTEM AZ ÚRRAL, VÉGÜL MEGÍGÉRTE, HOGY KISZÁLL EBBŐL A MOCSKOS ÜGYBŐL – VÉGÜL BESZART! Na nem a panelben élő, ottfelejtett, NYOMORBAN ÉLŐ, gyáraitól, üzemeitől megfosztott MUNKÁSTÖMEGEKTŐL, akiknek a gyermekei már régen NYUGATON RABSZOLGÁK és HAZA SE AKARNAK MÁR JÖNNI! A nagymama már nem tud az unokájával MAGYARUL BESZÉLNI – mondták el nagyon sokan sírva!

4) JELENLEG IS VILÁGBOTRÁNNYÁ LETT A MEGBÍZÓK ÉS TERVEZŐK “jóvoltából” SZEGED VÁROSÁT LEJÁRATVA A “TERV”! Az áthelyezés költsége közel meghaladná a BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGKERETET! ENNEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRA (AKÁR ELŐZŐLEG IS!) SZAKEMBERNEK KELL LENNI, aki legalább 40 évet eltöltött az ÉPÍTŐIPARBAN és ismeri a ELVÉGZENDŐ FELADATHOZ TARTOZÓ MŰSZAKI ELŐÍRÁSOKAT, nem utolsó sorban az ÁRAKAT! KÉRDÉS: MI ALAPJÁN ÁLLAPÍTOTTÁK MEG a 650 millió Ft-os BERUHÁZÁSI összeget, mikor EGYETLEN “TERV” NINCS (lásd Dr Igaz Ágnes nyilatkozata), egyetlen ÉRINTETT TÁRSSZERVVEL, HATÓSÁGGAL TERVEZŐ NEM EGYEZTETETT – pld. 1) VÍZMŰ: a jelenlegi “tervezet szerint a csapadékvíz késleltető tározó közel 1/3 át NEM LEHET KARBANTARTANI! 2) AZ ÖSSZES ÉLŐVILÁGOT A “tervezett” víziösvény” (?!) ELÜLDÖZI! 3) A jelenleg is VAS VÉDŐKORLÁTTAL körbevett úgynevezett “EURÓPA LIGETBE”” tervezett -“tanösvények” (?!) a halk-járású villamos forduló miatt EGYENESEN ÉLETVESZÉLYESEK! AZÉRT KERÍTETTÉK A LIGETET VASKORLÁTTAL KÖRBE! Az egyéb dilettantizmusokról nem beszélek, mert nincs miért! NAPONTA KAPJUK SZEGEDRŐL A VÉRTÓ NÉPÉTŐL ÉS AZ EGÉSZ VILÁGBÓL A TILTAKOZÁSOKAT e dilettáns állami Ft -, hogy lesz magánüzleti érdek, STB. A DÉLMAGYARORSZÁG napilap online közvélemény-kutatása alapján a SZEGEDI NÉP DÖNTÖTT: 90-10 % az EMLÉKHELY MEGMARADÁSÁT AKARJA és a “nyári fehér műanyag sípálya” (?!) agyament gondolatát elveti! EBBEN ERŐSÍTENEK MEG A NAPI 50 telefon és e-mail hívások!

Kedves Marcel! Miután fedhetetlenül őszinte volt én is az leszek! Dr Kozma József a helyi képviselője a MOZGATÓ rugója, akinek ilyen agyament,CINIKUS ötlettel csak egy célja lehet: Dr BOTKA LÁSZLÓ MEGBUKTATÁSA MSZP-n belülről! Így már érthetővé vált, hogy:

az első székely kaput FELGYÚJTATTÁK,
KÖLCSEI FERENC HIMNUSZÁNAK MAGYAR OLTÁRÁT TÖBB alkalommal BEKENETTÉK EMBERI SZARRAL (!)
Koppány karját VALAKIK 6-szor LEFŰRÉSZELTETTÉK! A szobrot háromszor földöntötték!
A SZÉKELY – MAGYAR NEMZETI zászlókat több alkalommal FÖL KÍVÁNTÁK GYÚJTANI!
Legalább 10 RENDŐRSÉGI FÖLJELENTÉST TETTÜNK, a “TETTES ISMERETLEN”! CSAK MOST KAPTUK MEG A VÁLASZT, hogy KINEK VAN ÚTJÁBAN A MAGYAR TÖRTÉNELMI NEMZETI EMLÉKHELY és a MAGYAR ZÁSZLÓ! A közmondások igazak: “egyszer kibújik a SZÖG a zsákból”! HÁT MOST MEGTÖRTÉNT! Javaslom, hogy nézzék meg HONlapunkat: WWW.FVSZME.HU – olvasd, HALLGASD, terjeszd. HONlapunkat a VILÁG kb. 160 (!) országából látogatják REND-SZER-esen (lásd kezdőlap látogatási Világtérkép).

Kedves Marcel! Ha mégis úgy dönt, hogy rendszeresen beleteszik a”SZEGED MA-ba, megköszönném ha a HON lapunk elérhetőségét is mellé tennék a “KEZDŐLAPPAL”. Köszönöm. Nem kell senkitől se tartani, percek alatt fognak a dolgok változni! Lesz téma!

Utóirat: a minap két CSEPELI MUNKÁSVEZÉR hívott föl, hogy csak szóljunk 2000 (!) CSEPELI MUNKÁS A VÉRTÓNÁL LESZ. Ugyanilyen ajánlat jött nagyon sok civil szervezettől, párttól és még a BETYÁRSEREG is bejelentkezett! Én békével szeretném lezárni végre ezt a MÉLTATLAN “KREÁLT” NEMZETELLENES ÜGYET de ha kell, “hát HAJRÁ RÓZSIKA NÉNI!”…

ISTEN LEGYEN ÖNNEL és KÖSZÖNÖM A FIGYELMES ÉRDEKLŐDÉSÉT!
APRÓ JUHÁSZ JÁNOS
FVSZME alapító elnök
(VÁROM DÖNTÉSÉT és SZÍVES TÁJÉKOZTATÁSÁT!)
apó.őrzőVégül az internetes újság weboldalán az alábbi cikk jelent meg:
“Megmentené a vértói emlékhelyet a polgári oldal
/Tóth Marcell/

Még mindig függőben maradt a vértói emlékhely sorsa. Az FVSZME mindenképpen jelenlegi helyén tartaná meg a szobrokat. Nógrádi Tibor elutasítja, hogy megossza a városvezetés a lakosságot, olyan kompromisszumot javasol, amely az összes érdekelt szempontjait figyelembe veszi.

600 millió forint uniós forrást szán a szegedi önkormányzat a Vértóra és környékére a zöld város projekt keretében. Több cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a felmerült elképzeléseket vitatták mind a környéken élők, mind az egyes érintett szervezetek, mint a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület (FVSZME), amely székelykapukat, kopjafákat, szobrokat állított a tó melletti dombra. A cikkeink alatti kommentekből kiderült, a kritizálók egy része az emlékhelyet sajnálta, míg a mások inkább azt vitatták, hogy szükséges-e műanyag lesiklópálya a tízemeletesek közelében.

„Félrevezették az embereket” – állította Apró Juhász János, az FVSZME elnöke lapunknak. Megjegyezte, továbbra sem közeledett az álláspontjuk a városházáéhoz, az emlékhelyet csak a jelenlegi helyszínen tudják elképzelni a jövőben is. Kiemelte, székely-magyar összefogással valósult meg a park, amelynek szobrai több százmillió forintos anyagi értékkel bírnak, eszmei értékük pedig felbecsülhetetlen, ezért is javasolta a Műemlékvédelmi Hivatal, hogy helyi védelem alá helyezzék, ez azonban nem történt meg. Eddig is többször érte vandál támadás a műalkotásokat, ezek sorába illeszkedik meglátása szerint a mostani elképzelés is.

Felháborítónak tartja, hogy szó sem esett a park létéről, úgy próbálták beállítani a lakosság előtt, mintha üres területen alakítanák ki a lesiklópályát. A beruházás más elemeivel is elégedetlen: szerinte elüldözi az élővilágot a tervezett vízi sétány, a tanösvény pedig túl közel futna a villamos pályájához, amely a gyerekek számára veszélyes lehet. Emlékeztetett rá, hogy a Délmagyarország online voksolásán a többség a mostani állapotok megtartása mellett voksolt. Hozzátette, a park megmentése ügyében, nemcsak Szegedről, hanem az ország más településeiről is kap támogató telefonhívásokat, e-maileket. Azt tapasztalta, politikai véleménytől függetlenül sokan védenék meg a parkot.

„Sajnos jellemző Botka Lászlóra, hogy két fontos érdeket szembeállít egymással, így próbálva megosztani az embereket” – fogalmazott a SZEGEDma hírportálnak Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakció vezetője. A módszer markáns példájának tartja a Vértó környékének fejlesztésével kapcsolatban kialakult helyzetet. Egyetért azzal, ha egy új divatsportágat meghonosítanak Szegeden, s az önkormányzat létesít egy műanyagpályát ennek elősegítése érdekében olyan helyen, ahol a gyermekek könnyen elérhetik. „Azt azonban maximálisan visszautasítom, hogy ezzel emlékhelyeket semmisítsünk meg, s nemzeti érzelmű embereket állítsunk szembe lakótelepen élőkkel. Egy értelmes városvezetés megoldásokat keresett és talált volna, de a szegedi önkormányzat inkább a politikai demagógiát kívánta felhasználni, ész helyett erőből akart valamit megvalósítani” – mondta a városatya. Azt ígérte, a Fidesz-L.É.T. felveszi az érintettekkel a kapcsolatot, s személyesen jár közben azért, hogy egy „színes és sokrétű város érdekeit összehangolja”.”Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.28 másodperc
1,369,801 egyedi látogató