Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 4

-> Online tagok: 1
PaulHoife

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Inkvizíció Magyarországon?...

Hírek


Csak ennyi voot?
Leteperték és ütötték a rendõröket a romanapon

Rátámadtak a kutasi romanap résztvevõi közül többen a rendõrökre, emiatt a megyei fõkapitányságról is érkezett erõsítés. Tömeget kellett oszlatni a faluban, mert nehezen csillapodtak az indulatok.

Úgy tudjuk, a szombati Miénk a város fesztiválról is sietve kellett távozniuk az egyenruhásoknak, hogy segítsenek a kollégáiknak a kutasi rendezvényen, ahol kirobbant a verekedés. Megkerestük a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányságot, hogy milyen intézkedés történt, de Orbán Zoltán sajtóreferens a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészséghez irányított bennünket. A rendõröket ért atrocitások ügyében hivatalból az ügyészség szólalhat meg. Csapó Gábor ügyész kérdésünkre megerõsítette: hivatalos személy elleni erõszak bûntette miatt eljárást indítottak ebben az ügyben, ennek részleteirõl azonban a nyomozás érdekei miatt még korai beszélni.

A településen aznap romanapot tartottak, kinti programokat terveztek, fõzésbe fogtak, de a rossz idõjárás miatt bekényszerültek a kultúrházba. Ütõ Szabolcs, Kutas polgármestere csak este 18 óráig engedélyezte a mulatságot, de fél hatkor már kitört a botrány. Egy roma férfit közterületi vizelésen értek a körzeti rendõrök, ezért szabálysértési bírságot róttak ki rá. Szó szót követett, majd két roma a két körzeti rendõrre támadt, az egyiket leteperték, a másikat ütötték, errõl értesült a polgármester.

– A mûvelõdési ház vezetõje szólt nekem, hogy ütik a rendõröket – mondta kérdésünkre Ütõ Szabolcs. – Ezért én hívtam a megyei fõkapitányságot, hogy csináljanak rendet. Nagy erõkkel érkeztek ki, elzavarták az akadékoskodókat, és egy nõt még lehúztak a rendõrökrõl. Szétoszlatták a tömeget, ezzel véget ért a rendezvény, többeket bevittek a kapitányságra. A tanulság az, hogy tettlegességig nem fajulhat el egy vita a rendõrökkel, legyen az roma vagy nem, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. Nálunk alapvetõen nincs gond a faluban, de tavaly és tavalyelõtt is volt probléma a hasonló rendezvényeken, mert akkor egyesek úgy érzik, hogy többet megengedhetnek maguknak.
Videóra vették az esetet

Megkeresett bennünket egy nem helybeli roma kisebbségi képviselõ, aki vendégként volt jelen a romanapon. Akkor már távozott, de hallomásból értesült róla, hogy mi történt valójában.

– Több probléma volt a rendezvénnyel – mondta a férfi. – Az önkormányzat nem biztosított megfelelõ helyet, sokan állva ettek. 16 óráig kapták meg a termet, de a rendõrségi engedély 10 óráig szólt. Csak az utca felõl lehetett megközelíteni az épületet, így illemhely hiányában vizelt egy férfi a kerítés tövébe. A rendõrök 10-15 ezer forintra büntették. Egy szóváltás után bilincsbe verték. Hasra fektették, majd rosszul lett, vizet kért, a kisgyermeke ott toporzékolt mellette. Akkor karmolhatta meg a rendõrt az egyik nõrokona, vagy csak belekapott a pólójába, mert azt kérte, hogy állítsák talpra. Vagyis nem teperték le, és nem ütötték a rendõröket! Ezután 23 rendõr vonult ki, gumibotot használva tereltek ki mindenkit a terembõl. Akkor sérült meg egy nõ keze. A sérelmet szenvedettek rokonai levideózták a történteket, azt mobiltelefonos felvételt keresték a rendõrök egész éjjel.Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 2.05 másodperc
6,880,996 egyedi látogató