Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 3

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mik lesznek a jövõben?

HírekKötelezõ olvasmány arról, hogy a Mercedes vezérigazgatója szerint milyen drámai változások elé nézünk húsz éven belül.

Egy nemrég megjelent interjúban a Daimler Benz (Mercedes Benz) vezérigazgatója elmondta, hogy már nem a többi autógyártó jelenti cégüknek a konkurenciát, hanem (nyilvánvalóan) a Tesla, a Google, az Apple és az Amazon.

– a következõ 5-10 évben a különbözõ szoftverek fel fogják forgatni a legtöbb hagyományos iparágat

– az Uber csupán egy alkalmazás, melynek egyetlen gépkocsi sem áll a tulajdonában, mégis a világ legnagyobb taxitársaságának számít

– Az Airbnb napjainkban úgy a legnagyobb szállodaüzemeltetõ, hogy nem rendelkezik ingatlannal

– Mesterséges Intelligencia: A számítógépek exponenciális fejlõdést mutatnak a világ megértésének terén. Idén egy számítógép legyõzte a világ legjobb Go játékosát – – a vártnál 10 évvel korábban.

– Amerikában a fiatal jogászok nem kapnak munkát. Az IBM Watson jóvoltából másodpercek alatt kaphat az ember jogi tanácsot (egyelõre csak egyszerûbb kérdésekben). Ezek a tanácsok 90%-ban beválnak, szemben az „emberi” tanácsok 70%-os mutatójával.

– Tehát ha jogásznak tanul, érdemes lehet elgondolkodni a pályaváltásról, ugyanis a jövõben 90%-kal fog csökkenni az ügyvédek száma, és csak a specialista szakemberek tudnak majd a pályán maradni.

– Az IBM szuperszámítógépe, a Watson már a rákdiagnosztikában is fontos szerepet tölt be: a program által felállított diagnózis négyszer olyan pontos, mint az orvosok általi. A Facebook mintafelismerõ szoftvere jobban felismeri az emberi arcokat, mint az emberek. 2030-ra a számítógépek okosabbak lesznek, mint az emberek.

– Önvezetõ autók: 2018-ban hozzák forgalomba az elsõ önvezetõ autókat. 2020-ra az ipar egésze át fog alakulni. Senki nem szeretne majd saját autót, mert egyszerûbb lesz telefonon hívni egyet, amely felvesz minket a megadott helyen, és elszállít a célállomásra. Nem kell majd parkolóhelyet keresni, csak a megtett táv alapján fizetni, és utazás közben foglalkozhatunk mással is. Gyermekeinknek nem lesz jogosítványuk és saját autójuk sem.

– Ez természetesen át fogja alakítani a városokat, mert 90-95%-kal kevesebb autóra lesz majd szükség. Lehetõségünk lesz majd a parkolók parkokká való alakítására. Évente a világon 1,2 millió ember hal meg az utakon. Most 100 000 kilométerenként szenvedünk balesetet, amely szám az önvezetõ autókkal pozitívan fog változni: a becslések szerint a jövõben 10 000 000 kilométerenként következhet be egy-egy baleset, ami évente egymillió ember életét mentheti meg.

– A legtöbb autógyártó cég csõdbe fog menni. A hagyományos autógyártók szimplán csak jobb autót szeretnének gyártani, míg a tech vállalatok (Tesla, Apple, Google) négy keréken guruló számítógépeket terveznek.

– A Volkswagen és az Audi mérnökeinek többsége egyenesen retteg a Tesla térnyerésétõl.

– A biztosítótársaságoknak vélhetõen komoly problémákkal kell majd szembenézniük, mert a balesetek megszûnésével a biztosítások százszor olcsóbbak lesznek. A jelenlegi autóbiztosítási modell teljes egészében át fog alakulni. .

– Az ingatlanpiacon is komoly változások várhatók, mert ha lehetõvé válik az ingázás közben történõ munkavégzés, az emberek még messzebb költözhetnek a nyüzsgõ belváros zajától.

– A jelenlegi számítások szerint 2020-ban már az elektromos autók fogják uralni a piacot. A városokban ennek következtében csökkenni fog a zajszennyezés, ráadásul az elektromos áram hihetetlenül olcsó lesz, és káros anyag-kibocsátása is jelentõsen csökkenni fog. A napenergia-termelés az elmúlt 30 évben exponenciálisan növekedett, aminek pozitív hatásai már most érezhetõk.

– A tavalyi évben világviszonylatban több napenergetikai beruházás történt, mint fosszilis alapú. Az energetikai vállalatok mindent megtesznek a hálózati hozzáférés korlátozása érdekében, hogy megelõzzék egy esetleges versenyhelyzet kialakulását a házi napelemrendszerekkel szemben, de hosszú távon nem szállhatnak szembe a technológia fejlõdésével.

– Az olcsó elektromos áramnak köszönhetõen bõséges és olcsó vízkészlet áll majd a rendelkezésünkre. Egy köbméternyi sós víz sótalanításához mindössze 2 kWh áramra van szükség. A legtöbb helyen, csak ivóvízbõl szenvedünk hiányt. Képzeljük el, hogy milyen távlatok nyílhatnak meg, ha korlátlan mennyiségû vízhez juthatunk hozzá – és mindezt szinte ingyen!

– Egészség: A Tricorder X (A Tricoder név a Star Trekbõl ered), árát még idén nyilvánosságra hozzák. Egyes vállalkozások olyan orvosi eszközt fejlesztenek majd ki, amely kompatibilis telefonjával, alkalmas retinaszkennelésre, vérmintát vesz és elemzi a kifújt levegõt.

Mindezek után az eszköz 54 biomarker segítségével szinte minden betegséget diagnosztizál. Néhány éven belül így mindenki számára szinte ingyen elérhetõvé válhatnak a legkorszerûbb egészségügyi vizsgálatok. Intsünk búcsút az egészségügyi intézményeknek!

– 3D nyomtatás: A legolcsóbb 3D nyomtató ára 10 év alatt 18 000 dollárról 400 dollárra zuhant, a nyomtatás sebessége ugyanakkor százsorosára nõtt. A neves cipõgyártó cégek már háromdimenziós technológiával készítenek cipõket.

– Bizonyos repülõgép-alkatrészeket már most 3D nyomtatással állítanak elõ. Már az ûrállomásokat is felszerelté k3D nyomtatókkal, ami szükségtelenné teszi a nagymennyiségû cserealkatrész tárolását.

Az idei év végére az új okostelefonokkal lehetõség nyílik 3D szkennelésre. Az arra alkalmas eszközökkel beszkennelhetjük lábfejünket, és kinyomtathatjuk a számunkra tökéletes cipõt.

3D nyomtatással Kínában egy hatemeletes irodaházat építettek fel. 2027-re minden tizedik terméket 3D nyomtatással fognak elõállítani.

Technológiai újításon töri a fejét? Tegye fel a kérdést magának: szüksége lehet erre a termékre/szolgáltatásra a jövõben? Ha úgy érzi, igen, igyekezzen mielõbb megvalósítani!

Ha okostelefonnal nem kompatibilis az ötlet, felejtse el! Egy utolsó tanács: ha huszadik századi fejjel gondolkodunk, akkor a 21. században nem járhatunk sikerrel.

A munka világa: a jelenlegi állások 70-80 százaléka feleslegessé fog válni a következõ 20 évben. Számos új munkakör létesül majd, de az még kérdéses, hogyan fognak tudni a munkavállalók elhelyezkedni.

Mezõgazdaság: Egy mezõgazdasági robotnak köszönhetõen a harmadik világbeli országok termelõinek már nem kell a földeken dolgozni, elegendõ a gépe(ke)t irányítani.

A „moodies” nevû alkalmazás képes meghatározni, hogy milyen kedvünkben vagyunk. 2020-ra olyan applikációk lesznek elérhetõk, amelyek az arckifejezésünkbõl megállapítják, hogy hazudunk-e. Képzeljünk el egy politikai vitát, amelyben nyomon követhetõ, hogy a felek mikor mondanak igazat és mikor hazudnak!

A bitcoin globális tartalékvalutává válhat!

Élettartam: Az átlagos élettartam napjainkban évente három hónappal nõ. Négy évvel ezelõtt ez a szám 79 volt, ma már 80. A növekedés mértéke is fokozatosan növekszik, így 2036-ra már évente több mint egy évvel fog emelkedni a várható élettartam. Így tehát mind nagyon hosszú ideig élhetünk, valószínûleg még 100 évnél is jóval tovább!

Oktatás: Afrikában és Ázsiában már 10 dollárért (kb. 2600 Ft) kapható a legolcsóbb okostelefon. 2020-ra az emberek 70%-ának lesz okostelefonja, aminek köszönhetõen mindenki számára elérhetõvé válik a világszínvonalú oktatás.
Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 2.32 másodperc
6,881,199 egyedi látogató