Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 3

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Kutyának több joga van mint az embernek!

HírekÓrákig hagytak haldokolni egy férfit a Honvédkórház sürgõsségijén
Gyermekei súlyos hasi fájdalmakkal vitték be a kórházba édesapjukat, akit többszöri kérésre sem láttak el. Fél napi várakozás után vitték be a mûtõbe, de már késõ volt. Az 58 éves férfi másnap délelõtt meghalt.

Garai Ivett édesapjánál 2017 augusztusában diagnosztizáltak hasnyálmirigy-daganatot, az orvosok kemoterápiára küldték. Az 58 éves férfi négy kezelésen volt túl, amikor október 23-án súlyos hasi fájdalmakra ébredt. A család kihívta az ügyeleti orvost, aki azt tanácsolta, menjenek be vele a kórházba, mert a mentõ kiérkezéséig akár két órát is várhatnak.

Garai Ivett egyeztetett édesapja onkológusával, a megbeszélést követõen pedig beutalták a beteget a Honvédkórház sürgõsségi osztályára. Az onkológus azt javasolta, hivatkozzanak rá a betegfelvételnél, hogy mielõbb ellássák.

Mire beértek a kórházba, a férfi már olyannyira rosszul volt, hogy kerekesszéket kellett kitolni érte. Lánya és fia leadta az okmányait, a regisztráció fél órán át tartott.
“Az elsõ vizsgálatra két óra várakozás után került sor. Hasi röntgent és hasi ultrahangot végeztek el édesapámnál, de ezek eredményeirõl semmilyen tájékoztatást nem kaptunk. A nõvérnek közben többször jeleztem, hogy édesapám szenved, mire odatoltak egy ágyat. Fekve még nagyobb fájdalmai voltak, le akart esni a földre. Hiába szóltam bárkinek, csak azt hajtogatták, ne pánikoljunk, annál késõbb kerülünk majd sorra” – idézte fel a történteket a nõ.

Fél 4 körül a férfi már vért hányt, állapota percrõl percre súlyosbodott, de még fájdalomcsillapítót sem kapott.

Egész nap egy korty vizet sem tudott lenyelni, mert azonnal kijött belõle. Mivel gyógyszeres kezelés alatt álló cukorbeteg is volt, egész nap fontos lett volna neki az étel és az ital, de képtelen volt bármit is elfogyasztani, így nagy szükség lett volna infúzióra. Estére már 20 felett járt a cukra.

A nõvérek keresztül néztek Garai Ivettéken, azt mondja, a kéréseiket egyszerûen semmibe vették. A nõ 7 óráig jól tartotta magát, de ekkor kikelt magából és kiabálni kezdett, hogy foglalkozzanak az édesapjával.

“Estére sikerült elérni, hogy megvizsgálják õt. 7 és 8 óra között CT-re vitték, ekkor derült ki, hogy a hasi artériája elzáródott, vérrög keletkezett, a vékonybél egy része elhalt. Zacher Gábor körülbelül ezzel egy idõben érkezett meg a kórházba. Erre egy kicsit felpörögtek az események. õ hívta össze az orvosi konzíliumot. Édesapám infúziót kapott, végül 22 óra 45 perckor bevitték a mûtõbe. Felnyitották és rájöttek, hogy a vékonybél teljes hosszában elhalt, nem lehet már rajta segíteni” – mondta Garai Ivett.

Az orvosok a sikertelen operáció után közölték a rossz hírt: a férfi meg fog halni. A lány értesítette a család többi tagját, hogy elbúcsúzhassanak hozzátartozójuktól. A férfi másnap délelõtt 11 óra után elhunyt.

“Az egész ügyben az embertelen bánásmód fáj a legjobban. Jól tudták, hogy hibáztak, de a nõvérek, az orvosok és a vezetõség fedezték egymást. A papírokat csak pénzért adták ki, és eleinte a boncolást sem akarták elvégezni.”

A nõ felháborítónak tartja azt is, hogy édesapját a triage rendszer szerinti hármas kategóriába sorolták az ötös skálán. Ez határozza meg ugyanis, hogy a beteget mennyi idõn belül kell orvosnak megvizsgálnia. Ennek megállapításához elõbb vérnyomást, szaturációt, hõmérsékletet, pulzust néznek és szükség esetén EKG-t végeznek, vércukrot mérnek. Legalábbis ez a protokoll, mert a férfi esetében – lánya azt mondja – ránézésre történt minden.

Garai Ivett panaszt tett a Honvédkórháznál, apja halálának ügyét kivizsgálták. Dr. Muzsaly Ildikó, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója a távollévõ orvosigazgató nevében azzal védekezett a válaszlevelében, hogy érkezésükkor már 29 beteg vizsgálatai folytak, akik között több súlyos állapotú is volt, illetve a vizsgálatok alatt, amíg a Sürgösségi Betegellátó Centrumban tartózkodtak, még további 68 beteg került felvételre.

A vérhányás és a vérvizelet tényét a jelentés szerint egyáltalán nem dokumentálták.

Azt is írták, hogy a férfi áttétes daganatos állapotából kifolyólag menthetetlen volt, tehát az esetlegesen korábban elvégzett mûtéti beavatkozás sem eredményezhette volna életének szignifikáns meghosszabbítását.

“Az Intézmény orvosigazgatójaként az Osztályvezetõ fõorvosok nyilatkozatával egyetértek, és megállapítom, hogy a betegellátás a szakma szabályai szerint történt”
– áll a levélben annak ellenére, hogy a férfi órákig haldoklott a kórház folyosóján.

Garai Ivett megszerezte Zacher Gábor elérhetõségét is, de õ nem reagált a panaszára. A 24.hu megkereste a Honvédkórházat, de a betegjogokra való tekintettel nem nyújthattak információkat az esettel kapcsolatban. A család jogászokhoz fordult és büntetõeljárás indításán gondolkozik a kórház ellen.
(24.hu)

https://youtu.be/OEbaxheLxR4Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 2.15 másodperc
6,928,692 egyedi látogató