Hunok Nagy Szövetsége

Navigáció

Felhasználók

-> Online vendégek: 4

-> Online tagok: 1
KimHoife

-> Regisztráltak: 535
-> Legújabb tag: Gergely36

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Romániában tüntetés

Hírek
40 ezer kivándorolt román tért haza, hogy a kormány ellen tüntessen

Legalább 74-en megsérültek, mikor a péntek esti demonstráción könnygázt és vízágyút vetettek be a tüntetõk ellen. Országszerte és nyugat-európai nagyvárosokban számos szimpátiatüntetést is szerveztek.

A nyári szabadságuk idején külföldrõl hazatért vendégmunkások, a román diaszpóra tagjai vonultak pénteken korrupcióellenes jelszavakkal Bukarestben a kormány épülete elé – írja a maszol.ro. A fõvárosi megmozdulással egy idõben több romániai és nyugat-európai nagyvárosban is szimpátiatüntetések kezdõdtek.

A tüntetõk többek közt “Igazságot akarunk, nem korrupciót”, illetve a PSD kormánypártot a pestishez hasonlító táblákat emelnek a magasba.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elleni jelszavakat skandáló, Viorica Dãncilã kormányfõ és Liviu Dragnea PSD-pártelnök távozását követelõ elsõ néhány tucatnyi tüntetõ már péntek délelõtt megjelent a kormány székháza elõtt. A délutáni órákra számuk több százra, majd több ezerre emelkedett.

Este fél 9 körül már több mint 40 ezren voltak a demonstrálók.

Kifejezetten feszült hangulatban telt a tüntetés. A tömeg megpróbálta megközelíteni a kormány épületét, megfékezésük érdekében a csendõrség könnygázt, majd az esti órákban vízágyút is bevetett. Több ízben dulakodás tört ki az úttestet elfoglalni próbáló tüntetõk és a székházat védõ rendfenntartók között, eddigi információk szerint 74-en megsérültek.

“A csendõrök állandó párbeszédet folytatnak a tüntetõkkel a bukaresti Victoriei téren, próbálják meggyõzni õket arról, hogy ne dobáljanak különféle tárgyakat a rendvédelmi szervek képviselõi felé” – mondta az Antena 3 hírtelevíziónak a bukaresti csendõrség sajtószóvivõje. Georgian Enache szerint a demonstrálók ürülékkel, vizelettel teli zacskókkal és kövekkel dobálták a csendõröket.


Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 1.88 másodperc
6,927,900 egyedi látogató